Bordjes in de West-Indische Buurt

Misschien heb je ze al gezien: bordjes op verschillende plekken in de West-Indische Buurt, waarop uitleg staat over het ontwerp voor die specifieke plek. Dit geeft je een beeld van hoe die plek eruit komt te zien en wat we gaan aanpassen in de wijk. Er zijn 7 bordjes. De bordjes staan op de volgende plekken:

  • Het plein bij de Soendastraat.
  • De speeltuin in de Arubastraat.
  • De Westindischekade, tussen de Bonairestraat en de Paramaribostraat.
  • Het pad langs het Van Starkenborghkanaal, ter hoogte van de Paramaribostraat.
  • Het park tussen de Parimaribostraat.
  • Het park tussen de Surinamestraat.
  • Het grasveld aan het Van Starkenborghkanaal, ter hoogte van de Surinamestraat.

Op het overzichtskaartje hieronder kun je de precieze locaties zien. Helaas zijn er inmiddels enkele bordjes weggehaald door onbekenden. We plaatsen hier geen nieuwe bordjes voor terug. Wil je meer weten over de bordjes of over de veranderingen die zullen plaatsvinden in de buurt? Neem dan contact op met Charlotte Rodenboog De Haas, omgevingsmanager van dit project. Je kunt haar bereiken door te mailen naar dehaas@procap.nl

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan?

In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om het ontwerp voor de West-Indische Buurt te verbeteren. Dit deden we onder andere met behulp van de opmerkingen van bewoners die naar de inloopbijeenkomst op 31 mei zijn gekomen. Ook is het ontwerp besproken met de ambassadeurs van project Groen in de West-Indische Buurt. We zijn heel blij met alle informatie die de bewoners en ambassadeurs aan ons hebben gegeven. Dit heeft ons geholpen het ontwerp voor de buurt te verbeteren. 

Nadat het ontwerp klaar was is er gekeken hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Ook zijn de benodigde materialen besteld die nodig zijn om de buurt aan te passen. We hebben ons best gedaan om alles op tijd klaar te krijgen, zodat we in september kunnen starten met de werkzaamheden. Wegens omstandigheden lukt dat helaas niet. We verwachten nu dat we in oktober kunnen starten.