Bedankt Herman Beens!

Vrijwilliger in de wijk

Door Hiddo Zuiderweg

Iedereen kent ze wel, mensen die erg belangrijk zijn in een organisatie, maar niet graag op de voorgrond treden. Herman Beens is zo iemand. Hij deed en doet veel vrijwilligerswerk in de Korrewegwijk, waaronder het schrijven voor de Korrespondent. Omdat hij sinds kort een nieuwe vrijwilligersbaan in Selwerd heeft, heeft hij besloten om te stoppen met het redactiewerk. Tijd voor een klein portret.

Herman heeft 6 jaar geschreven voor de Korrespondent. Vooral interviews met mensen uit de wijk, maar hij schreef ook over het nieuws uit de wijk. Daarnaast heeft hij nog een tijdje de krant bezorgd. Ook heeft hij de gezonde maaltijd in het Pand mede opgericht. Daar konden mensen enige tijd voor 4 euro een gezonde maaltijd eten. Benodigdheden werden via de Albert Heijn verkregen, die producten die bijna over de datum waren voor een prikkie beschikbaar stelde. Helaas bestaat het niet meer.

Het is trouwens een trend dat veel buurtcentra gestopt zijn met het verstrekken van betaalbare maaltijden, iets dat Herman betreurt. Gelukkig het is in Het Floreshuis nog mogelijk om dagelijks een goede lunch voor een paar euro te krijgen.

Gezondheid is een belangrijk thema voor Herman. Hij heeft ook in diverse werkgroepen gezeten die projecten probeerden op te zetten op het gebied van een gezonde levensstijl.

In het wijkbedrijf Selwerd gaat Herman nu drie dagdelen per week zorgen voor de communicatie: de interne nieuwsbrief, emailverzorging, en ook het opzetten van de nieuwe website. Vanwege een energiegebrek kiest hij voor een iets eerder pensioen (hij is nu 64), waarbij hij enig vrijwilligerswerk naast blijft doen.

Herman blijft nog wel actief in de wijk. Hij blijft beheerder van de website. Hij heeft met plezier geschreven voor de krant, maar vindt wel dat de tijd tussen redactievergadering en deadline vrij klein is. Ook vindt hij dat er in allerlei organisaties vaak mensen rondlopen als vrijwilliger, maar die niet functioneren en ook niet bij willen leren. En die worden te vaak de hand boven het hoofd gehouden. Dat frustreert soms, maar de leuke momenten blijven toch overheersen.

Herman, bedankt voor je bijdragen de afgelopen jaren!