Allerzielen in de Nieuwe Kerk in Groningen

Op maandag 2 november 2020, Allerzielen, is de Nieuwe Kerk open voor Stad en buurt. Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom om een overleden geliefde of dierbare te gedenken. 
De kerk is open van 15.00 – 21.00 uur om een kaarsje te branden, even te gaan zitten of te bidden en te gedenken aan de tijd samen. Zonder verplichtingen, zonder kerkdienst, maar wel met een moment van rust, stilte en eerbied in de eeuwenoude, sfeervolle ruimte van de Nieuwe Kerk.

Bezoekers kunnen een waxinelichtje aansteken en plaatsnemen in de kerk. Ook kan er op verschillende momenten worden geluisterd naar live muziek:

  • Tussen 16.00 – 17.00 uur     Ineke Jekel dwarsfluit en Els Koning piano
  • Tussen 17.00 – 18.00 uur     Pier Hiemstra orgel
  • Tussen 18.30 – 19.30 uur     Strijkkwartet Kwintensens
  • Tussen 20.00 – 21.00 uur     Niels Kuiper gitaar

Alle coronamaatregelen zullen in acht genomen worden.

Gedachtenisdienst
Op zondag 1 november 9.30 uur houdt de gemeente van de Nieuwe Kerk een speciale dienst waarin de overledenen worden herdacht. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Net als de namen die vanuit buurt en Stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen. 

Namen aandragen
Mensen die dat willen kunnen de naam, datum van overlijden, leeftijd en eventueel een foto (maximaal 10 Mb) van hun dierbare aandragen vóór 25 oktober via allerzielen@nieuwekerk.org. Er wordt van deze gegevens een presentatie gemaakt die vertoond wordt in de viering van Allerzielen op zondag 1 november en in de Open kerk op 2 november.

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
9712 PT Groningen

Meer  informatie:
Tjitske Rutgers: 06 29331769