Bloembakken voor veiligheid

Mijn idee is om een aantal bloembakken te plaatsen aan de Singelweg. Het is om de Singelweg veiliger en groener te maken. Met name aan de linkerkant gezien vanaf de Korreweg. Hier worden de hele dag door auto’s ‘even’ geparkeerd om een boodschap te doen bij de ‘Groningse slager’.  De auto’s blokkeren de ingang van de Singelweg, waardoor er een gevaarlijke file ontstaat aan de Korreweg. Ze staan meer op de weg dan op de stoep. De vrachtwagen om de ondergrondse afvalcontainer te legen kan er meerdere keren per week niet langs. Ook waar hij moet staan om te legen staat vaak een auto op de stoep. Hij past er op de weg niet naast. Veel mensen aan de Singelweg vinden het onveilig om de straat in en uit te fietsen of om de straat in te rijden, want het zicht wordt geblokkeerd. Met bloembakken kunnen er geen auto’s meer staan. Iedereen kan dan veilig de straat in en uit en de afvalwagen kan er ten alle tijden langs. Wij hebben een gezellige straat waar iedereen naar elkaar omkijkt. Deze ergernis komt bij alle bewoners vandaan. Daarnaast kan onze straat meer groen gebruiken en vrolijkheid. We zien graag plantenbakken terug die ook voor groen en kleur kunnen zorgen. Ik/wij hoop/hopen dat het eindelijk opgelost wordt! Mijn dank alvast!

Waarom is het een goed idee?
De straat zal netter en veiliger worden. De mensen lopen blijer rond, er is dan minder ergernis. Het gaat namelijk de hele dag door met fout parkeren, onzorgvuldig parkeren, egoïstisch parkeren.
Heb je al buurtbewoners gevonden die achter je idee staan of met je mee doen? Zo ja, hoeveel?
Rond de 30 buurtbewoners. Misschien ook wel uit andere straten die er langs moeten, maar dat weet ik niet zeker.
Wat wil je met je idee bereiken?
Een gezelliger, veiliger en groenere straat!
Draagt je idee bij aan (meerdere antwoorden mogelijk):
Heb je hulp nodig? Zo ja, wie of welke organisaties kunnen ondersteunen?
De straat zou wel willen helpen hoor om de plantenbakken te vullen en neer te plaatsen
Wat doe je zelf in de uitvoering van jouw idee?
Planten plaatsen en mobiliseren van hulp
Wat zijn de totale kosten?
€2000