Vlaggen geplant in het Spoorgroen

Informatie

Project Spoorgroen
Projectleider: Marian van Voorn
E: marian@hoppa.meEen groep buurtbewoners in De Hoogte hebben volop vlaggen geplant in het Spoorgroen, de groenstrook langs het spoor, tussen het Noorderstation en de ring in De Hoogte. Onder begeleiding van Laos Landschapsarchitecten konden ze in het Spoorgroen met hun vlag laten zien wat ze een toffe plek vinden, of waar ze juist verbeterideeen voor hebben, zoals: meer bloemen, zitmogelijkheden, plantenbakken op parkeerplaatsen, een kampvuurplek, een boomhut en een beleefroute.

Het project Spoorgroen is onderdeel van wijkvernieuwing De Hoogte/ Indische Buurt van de gemeente. Het idee is om het Spoorgroen aantrekkelijker te maken door het groen op te knappen en her en der opnieuw in te richten, om er een plek van te maken voor ontmoeting, beweging, natuur, spelen en ook bijvoorbeeld om fruit of kruiden te groeien en te plukken.

De afgelopen jaren is er al op verschillende manieren input opgehaald van bewoners, via een enquete, bijeenkomsten, de wijk in beweging-dag en persoonlijke gesprekken. Deze input gebruikt Laos om een schetsontwerp te maken van het nieuwe Spoorgroen. Zodra de schetsen klaar zijn, presenteren we die graag aan de wijk!